Followers

Google+ Followers

Monday, January 19, 2009

The Last Tears

Semalam aku kemas kotak buku-buku lama masa belajar kat UiTM dulu.
Waktu kemas tu aku jumpa banyak barang dan salah satunya fail yang mengandungi
kertas-kertas conteng 'ntah apa apa'. Fail tu aku panggil ntah apa-apa sebab semua yang ada dalam tu ialah nota-nota yang aku aku tulis masa aku tengah bosan kat dalam kelas. Bukan nota-nota pelajaran pun. Heheheh..kebanyakkannya poem, short stories dan quotations spontan yang aku tulis masa tu. Paling banyak masa aku part 2 sebab waktu tu aku ambil subject penulisan cerpen dengan Dr. H.M Tuah Iskandar. Masa tu aku tak tau pun Dr Tuah ni pakar motivasi dan novelis (sebab masa tu dia tak tulis novel lagi and aku pun tak gemar baca novel malay lagi). Aku rasalah, salah satu sebab aku minat balik penulisan ni adalah kerana kelas penulisan tu.
So, waktu aku baca balik kertas-kertas tu, aku terjumpa satu poem yang aku tulis masa kelas BEL 200 (kelas english). Aku ingat lagi masa tu aku tengah bosan sebab lecturer tu sangatlah membosankan. Kebetulan kawan aku baru lepas putus cinta masa tu, so dapatlah idea nak tulis the last tears. Hehehehe..kelakar pun ade bila baca balik. Aku dedicate poem tu kat kawan aku walaupun aku tak pernah bagitau dia. Lepas aku tuli tu, aku balik kolej and taip poem tu. Ingat nak email kat die tapi tak takut pula member marah.Heheheh..kalaulah dia tau...



The Last Tears

Yesterday you told me
We're over
When the day before that
You told me
You love me

Why
After I gave it to you
You crushed it
You throw it away?
Why
After 'I Love You'
You told me we're done
You cast me aside?

How can an angel break me like that?
How can an angel hurt me so much?
Aren't you supoosed to protect me?
Aren't you supposed to love me?

So today
I'm standing here
Singing to the world
Asking the questions
Waiting for the answer
As I shed my last tears

So give me the answers
Give me an absolution
So I can lay asleep at nights
Without the very thoughts of you

So today
I'm standing here
Singing to the world
Asking the questions
Waiting for the answer
As I shed my last tears