Followers

Google+ Followers

Wednesday, March 28, 2012

Roller-Coaster Ride

Office ni rasa macam beralun-alun. It's like you're in a roller-coaster ride. Sekejap kat bawah. Sekejap kat atas. Bila tiba-tiba ia jadi statik, you feel like you want to throw up! Office ni yang beralun atau aku?

Monday, March 26, 2012

Dear Agony

Dear agony
Just let go of me 
Suffer slowly
Is this the way it's gotta be?

~Breaking Benjamin, Dear Agony~

Aku mengadu pada mak, ayah dan mak su tentang apa yang terjadi pada aku kebelakangan ini. Mereka geleng kepala. Katanya tak sangka, mereka begitu sebab selama ini aku sering memuji si pembuat angkara. Mak dan ayah suruh aku banyak bersabar. Jangan cepat melatah. Jangan mudah bazirkan air mata. Kata mereka, ia tidak berbaloi. Mak su suruh aku berhenti sahaja buat apa yag buat sekarang. Katanya, 'jom concentrate pada biz bakery kita'. Dan ya, kadang kala fikiran begitu terlintas dalam otak.

Pesan mak, 'melainkan kau ber'bin' kan mereka, dan mati nanti ber'binti' kan nama mereka, kenapa kau perlu minta izin untuk lakukan semua benda?' Dalam erti kata lain, mak nak cakap 'restu mak dan ayah yang penting dari segala-galanya.'

Thursday, March 22, 2012

Gone Forever


And now, it's coming clear
That I don't need you here
And in this world around me
I'm glad you disappeared 

A few lines from Three Days Grace, Gone Forever. This particular song is the soundtrack of my life today. Unfortunately, 'orang itu' haven't been gone forever. Yet. That particular line up there are what I'm wishing for right now. Oh, don't get me wrong. I'm not wishing for her death or anything of the sort. I just wish she could just disappear from my life. 


Tuesday, March 20, 2012

Red Scarf Novel




Bila Cinta Terukir di Bintang
Cuit-Cuit Cinta

Apa ini? Ini e-novel terbaru saya dan kawan baik saya, Juliaesqa. Kalau sudi nak baca, silalah ke Red Scarf Novel. Ini cuma kisah santai. Yang ditulis oleh kami ketika 'penat' dengan genre yang menjadi kegemaran. 

Bila Cinta Terukir di Bintang, tulisan JuliaEsqa. Sebuah kisah kerisauan seorang gadis yang usianya makin meningkat sedangkan dia masih single dan tidak memiliki kerjaya yg dia idamkan. Juliaesqa adalah penulis Viva Sakura, Bunga Di Rimba & Puteri Karla.  

Cuit-Cuit Cinta pula tulisan saya. Sebuah kisah yang ditulis dengan mengutip cebisan-cebisan memori indah dan sedih rakan-rakan ketika mengalami 'first crush' lewat zaman persekolahan kami dahulu. Jadi, kalau mahu mengimbau memori saat kita 'teruja' melihat si dia pada waktu dulu, jemputlah baca kisah ini.

                                               ヾ(●⌒∇⌒●)ノ