Followers

Google+ Followers

Thursday, May 24, 2012

Let it Die - Three Days Grace


I swear I never meant to let it die
I just don't care about you anymore
It's not fair when you say that I didn't try
I just don't care about you anymore

Malam ni terasa nak dengar playlist Three Days Grace. Macam dah berzaman tak dengar sebab asyik melayan manuskrip bunga-bunga yang mewajibkan aku dengar lagu bunga-bunga. Disebabkan malam ini mood nak menulis cerita bunga-bunga tak ada, jadi aku sambung siapkan layout Ada Dia (Walaupun seksa jiwa sebab skrin notebook kat rumah ni kecik!) tapi alhamdulillah, jalan juga. Mungkin sebab ditemani suara Adam Gontier? :P 
Dan bila tiba giliran lagu ini, tiba-tiba aku teringatkan seseorang. Apa khabar agaknya dia? 

Friday, May 4, 2012

Me vs Back Pain

Me vs Back pain. Ya, aku tengak 'berperang' sekarang dengan sakit belakang. Sakit berpunca sebab aku pernah jatuh dulu. Menurut kata doktor, sakit yang aku tanggung sekarang terjadi sebab tulang dibahagian pinggang menyucuk urat (aku tak boleh nak bayang rupanya mcm mana). Aku memang pernah jatuh dulu. Siapa yang tak pernahkan? Dan bukan sekali dua, banyak kali dah. Jatuh basikal, jatuh tandas, jatuh tangga dan segala macam jatuh lah. Itu belum lagi bercampur dengan aku mengangkat barang berat dengan cara yang salah. Masa jatuh, memang tak sakit. Sakitnya akan kita tanggung 2-3 bulan atau tahun kemudian.Dan bagi aku, 2-3 bulan/tahun itu adalah sekarang.
Ubat dah hampir habis. Dan sakitnya tak kurang lagi. Sekarang ni, kalau aku dah duduk, nak bangun semula boleh bawa gaduh! Nak tak nak terpaksa pakai waist support which is not cool at all when you're in the office. Next week, ada appointment sekali lagi dengan doktor untuk tengok progress aku lepas makan ubat. Kalau masih sama, aku kena pergi hospital. Maybe kena jalani terapi.(-__-)
Makin bertambah umur ni, macam-macam penyakit yang datang. Mungkin ini salah satu cara nak cuci dosa.
Harap-harap sakit belakang aku ni bolehlah sembuh tanpa perlu ke hospital. Bos kata, baik pergi. Bila lagi nak gunakan insurance cover aku tu? Hmmm...