Followers

Google+ Followers

Friday, May 8, 2009

Cabaran Tag Kak Zara

1. Apakah perkataan pertama sekali anda ucapkan kepada si dia dan kemudian menjadi suami anda.
hehehe..hamba belum kahwin lagi..jadi tak de jawapan untuk soalan ini.

2. Sila berikan dua contoh alat-alat atau sumber yang anda gunakan atau lakukan untuk memudahkan kerja anda. Tak kisahlah apa alat atau sumber sekali pun asal boleh diaplikasikan.
a) Membuka pintu rumah atau kereta – guna kad kredit/kad keras atau screwdriver
b) Mencucuk plug soket – anak kunci (jangan ikut, bahaya) atau test pen
c) Simpan air minuman – botol air mineral atau flusk
d) Ketika blackout – Lampu handphone atau lampu kereta
e) Meluahkan rasa hati – selalunya nanggis sorang2 dalam toilet atau call kawan baik saya
f) Siang ikan – Guna gunting tapi mak selalu suruh orang pasar tu je yang siangkan
g)Susah hendak buang air besar – Minum jus oren atau susu (saya ni lactose intolerence)

h) Di mana anda simpankan dokumen penting – Dalam fail atau kotak lepas tu letak atas almari
i) Katakan ribut melanda dan pakaian anda melayang sama, apa yang patut anda tutup bagi mengelak rasa malu – rasanya masa tu dah pengsan sebab tgerkejut...dah tak sempat nak tutp apa2..heheh)

j) Apa yang anda guna untuk potong kuku – pengetip kuku
k) Melihat waktu – Jam tangan/handphone
l) Kalau badan terasa panas – mandi atau pasang kipas dikelajuan paling maksima
m) Ternampak pencuri – jerit le, apa lagi
n) Kalau terjumpa duit RM50.00 dalam longkang yang dalam, bagaimana anda ingin mengambilnya – aiyaa..itu longkang banyak dalam...buat apa susahkan diri, betul tak? kalau jatuh, patah riuk kaki tangan tak pasal2 kena pergi hiospital yang kosnya bekali ganda dari duit RM50 tu..tak berbaloi
o) Soalan akhir masa tidur apa yang anda suka peluk? – bantal peluk dan mr monkey (patung daa)

Tag yang seterusnya...

Soalan: 10 Fakta mengenai diri anda.
1. Pendiam sampai dikatakan pemalu
2. Pantang diganggu kalau tengah membaca
3. Senang naik darah tapi susah nak cool down
4. Tak suka kerja basuh pinggan, iron baju dan lipat baju.
5. Suka masak, buat kek, coklat dan apa aja yang berkaitan dengan makanan..hahaha
6. Tak suka dengar cakap orang (kalau cerita buruk) melainkan saya tengok dengan mata kepala saya sendiri
7. Benci orang yang cakap tak serupa bikin
8. Pendengar yang setia..chewah..tapi ini kawan2 yang cakaplah
9. Strong supporter of Arsenal F.C
10. Gile cerita korea, japan, taiwan, anime

Nak tag siapa lepas ni? Hehehe..Jue? Anita? Kak Noorul? Kalau sudi jawab le...