Followers

Google+ Followers

Tuesday, March 30, 2010

Self-Inventory


Feeling down and numb. Mencari mana perginya mood ini. Di pejabat dah macam robot. Buat kerja non-stop. Same goes at home. Sejak dua tiga hari ini, asyik berfikir macam-macam. I'm starting to wonder and ponder. 

'Ada apa dengan hidup aku?'  Time flies. Lagi beberapa hari angka hidup saya akan bertambah setahun lagi. I'm getting older. Cliche. Tapi rasanya sepanjang hidup yang lama ni, masih banyak lagi kekurangan dalam diri. 

Materially, semuanya serba cukup. Spiritually?  Entahlah. Rasanya  same-o same-o je. Last week chatted with my dear good friend via YM. Kata dia, kalau you dah start having this kinds of thoughts, means Allah s.w.t dah ketuk pintu hati you untuk you buat anjakan paradigma (His exact words). Up to you nak bukak pintu hati tu or nak biar tertutup. Wah...sangat pilu mendengar kata-kata dia. Naz, thanks buddy. The truth always hurt but better get hurts now than later, right?


Umur dah banyak baru terasa nak berubah. Not that I'm evil before. I'm somewhere in between. Tutup aurat separuh-separuh. Solat kadang-kadang ada diskaun. But better late than never, right? Kira bertuah jugaklah dari mereka yang selalu guna ayat klise 'life begins at forty'. Kalau sempat pergi forty. Kalau tak? Wallahualam...