Followers

Google+ Followers

Friday, March 6, 2009

Sakti Cinta..Viva Sakura

Dua buah buku yang aku tengah tunggu-tunggu nak baca. Yang satu tengah tunggu proses bayaran untuk dibuat. Yang satu lagi tengah tunggu dijual kat kedai. Dua-dua buat aku teruja lah sangat-sangat.
Sakti Cinta, karya penulis yang memang aku sukalah hasil tulisannya kan, Anita Aruszi. Yang bestnya, aku beli direct terus dari penulis. Bukan apa, susah aku nak ke KL tu sebab aku duduk dan bekerja di Selayang. Nak tunggu buku tu sampai kat Selayang memang aku akan ketinggalan. Aku dah tak larat nak tunggu lama-lama lagi sebab dah setahun aku tunggu Sakti Cinta ni. Sejak PBAKL tahun lepas lagi. Perasaan frust sebab tak dapat beli buku tu masa pesta buku tu terasa-rasa lagi. Jadi disebabkan itu, aku dengan tak malunya order direct dari Anita Aruszi w/pun dia ada beritahu, 50 naskah awal tu untuk pembaca dari luar KL. Tapi kiranya Selayang tu kat luar KL lah ye tak? Heheheh..Thanks Anita..
Viva Sakura, karya teman blog aku yang aku dah consider one of my friend la. Zuliana atau lebih korang semua kenali dengan nama Julia Esqa. Aku ikuti cerita ni dulu kat blog dia. (tajuk asal Sakura, 20 things why i love you). Aku jatuh hati terus dengan Ryan lebih-lebih lagi Jue dok letak gambar Seo Do Young sebagai Ryan. Aduh..aku memang lah minat kat SDY ni kan, so bila baca VS tu terbayang-bayanglah Ryan tu macam SDY. Lagi pula tu Jue tulis cerita ni berlatarbelakangkan Korea. Lagi lah aku suka! hehehe..parah aku ni! Ini karya pertama Jue. Dalam seronok dia, Jue risau juga penerimaan orang terhadap buku ni. Kata-kata aku ' Jangan risau Jue. Dalam 10 orang yang baca tu, mungkin hanya 1-2 orang yang akan kritik. Terima je kritikan tu. Use it as a guide to write better stories in future.' Satu aja yang aku harapkan, CERITA INI HARUS HAPPY ENDING! hahahah...
Buat mereka berdua, Tahniah aku ucapkan atas 'kelahiran baby-baby' ni. Saya di sini menanti nak baca... :)