Followers

Google+ Followers

Saturday, August 14, 2010

Pasta

Dah lama blog tak di update sampaikan ada member ingat semangat saya masih menurun. Heheh... semangat sudah kembali normal. Cuma saya tiada cerita untuk diceritakan di sini. Demi ingin memastikan ada entri baru di blog, saya post kan cerita tentang drama korea terbaru yang telah saya tonton. Drama berjudul Pasta ini pasti akan membuatkan pengemar-pengemar Pasta terliur melihat makanan-makanan berasaskan pasta yang ditunjukkan di dalam cerita ini.
Drama Pasta ni mudah sahaja jalan ceritanya. Mengisahkan Yoo-Kyung, seorang gadis yang terlalu ingin menjadi chef elit di restoren La Sfera. Mulanya dia hanya seorang pembantu dapur tetapi selepas melihat kesungguhan dan kerajinannya bekerja, dia di naikkan pangkat menjadi tukang masak di restoren itu oleh Chef Totti. Disebabkan pihak pengurusan restoren mahu mengurangkan perbelanjaan, Chef Totti diberhertikan kerana dia kerap sangat menghubungi keluarganya di Itali hinggakan jumlah bil perhubungan dia boleh membayar gaji 2 orang pembantu dapur!
Selepas Totti dipecat, pengurus La Sfera telah mengambil  Choi Hyun Wook, salah seorang Top Chef di Itali bekerja di situ. Masalahnya Chef Hyun Wook tak suka ada orang perempuan dia dapur dia. (Sebab ada pengalaman buruk dengan bekas teman wanita dia). Hyun Wook ni akan cari sebab walaupun kesalahan itu kecil untuk memberhentikan semua pekerja wanita di dapur La Sfera. Akhirnya dia berjaya tapi hanya seorang saja yang dia tak mampu pecat iaitu Yoo -kyung. Bukan sebab tak sanggup nak pecat tapi sebab Yo-kyung ni jenis yang tak makan saman. Walaupun dah berkali-kali dia dipecat Hyun Wook, tapi dia tetap datang bekerja di restoren. Memang tak tahu malu langsung! Hehehe...tapi kita takkan rasa menyampah pada dia sebab dia ada alasan tersendiri kenapa dia bersungguh -sungguh mahu menjadi chef.
Nak tahu cerita selanjutnya, tontonlah drama ni. Sekarang ni sedang ditayangkan di Astro Ch. Shuang Xing. DVD pun dah keluar. Atau tonton sahaja di mysoju atau drama sub!

Tiga orang Chef dari Itali yang dibawa masuk oleh Hyun Wook. Heheh..kalaulah ada chef yang comel gini...