Followers

Google+ Followers

Tuesday, January 17, 2012

Busy Me



A bee is never as busy as it seems; it's just that it can't buzz any slower.


17 di bulan Januari. Tiba-tiba hidup sangat busy. Dengan training, seminar, kursus sana sini. Kesihatan diri pun tak begitu memuaskan. Konon-kononlah dah pasang niat akhir Disember dulu, aku nak slow down a bit this coming new year tapi melihat pada jadual kerja, rasanya peluang untuk slow down are zero to none. Kerja menulis memang slow gila. Ye lah, kalau dah badan dan otak kita letih dengan kerja pejabat, manalah ada daya nak hadap manuskrip. Tapi demi janjiku pada orang-orang tertentu, aku masih kuatkan semangat untuk menulis walaupun hanya sejam sahaja satu malam. Cuma kalau ada peluang hujung minggu tu, aku memang all out. Tapi tak boleh juga tak berhentikan? Spending some quality time with my family is a must. Kalau tidak, panjang sedepa muncung Puan J. 
What is the purpose of this entry actually? Tak lain tak bukan nak bagitau anda semua yang saya tak punya banyak masa nak dihabiskan secara online. Facebook pun rasanya akan sepi seketika. So, if there's anything IMPORTANT, kindly call me, text me, YM me or email me. Kita go back to zaman tak ada FB. Kalau anda tinggal message di inbox FB, mungkin akan makan masa untuk dijawab. 
Anyway, that's all for now. Kena balik semula mengadap kerja. Bye...